Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Mennesker | Sundhed | Helhed

Kursustilmelding

Kursus forløb

Præ- og perinatal psykologi/ KBH SV

Kurset er på 100 lektioner/3 dage af 4 moduler 

Forudsætning for deltagelse: Min. BKST Børn 2 herfra instituttet eller er uddannet Kranio-Sakral terapeut fra andre skoler eller er uddannet Osteopat  

Kursets indhold:

Hvordan lytter vi til de prægninger, som vi alle har med fra vores undfangelse -  tiden i vores mors mave, vores fødsel og tiden før vi havde sprog i form af ord?

Denne kursusrække henvender sig til dig, der gerne vil arbejde med egen og andres tidlige komplekse prægninger og traumer.

I denne kursusrække vil vi se på, hvor vigtigt det er at kende vores egen tidlige historie som behandlere, hvis vi skal holde et terapeutisk rum for klienter, der har behov for at arbejde med udfordringer fra deres præ- og perinatale periode. 

Vi kommer til at arbejde os gradvist igennem undfangelsen; implantation, relationen til mor via navlestrengen mens vi er i maven -  samt opdele fødslen i fire stadier fra en babys synsvinkel.

Som en del af kurset vil hver deltager lave sin egen undersøgelse og lave en undfangelse i mors mave samt lave en fødselsjournal. Det er ikke nødvendigt at vide noget om sin egen fødsel for at kunne gøre dette, det er heller ikke nødvendigt at have levende forældre, selvom det kan give nogle spændende samtaler. Så du skal påregne tid til hjemmearbejde imellem kurserne. Det er også vigtigt, at man har adgang til sin egen behandler imellem kurserne, hvis der skulle komme ting op, som har brug for at blive arbejdet videre med. 

Udbyttet af denne kursusrække er, udover øget selvindsigt, en dyb forståelse af, hvordan tidlig prægning kan skabe udfordringer i vores relationer, både til os selv og til andre. Tilgangen er både egnet til dig, der arbejder med voksne og gerne vil møde dem dybere og dig, som arbejder med babyer og børn, og gerne vil kunne lytte til de følelsesmæssige lag, de er udfordret med.

Kurset bygger primært på mit studie med Matthew Appleton og min egen rejse med det materiale og hvordan jeg har integreret det i mit biodynamiske KST-arbejde.

Modul 1 Her starter vi med at definere, hvad PPN er, hvordan tidlige erfaringer opleves og hvilke adfærdsstrategier, vi kan udvikle ud fra disse oplevelser. Vi vil begynde at forstå, hvor meget af den måde, vi reagerer på omverdenen, er præget - og det allerede inden vi bliver født. 

Vi vil udforske undfangelsen og implantationen.

Modul 2 Her vil der være fokus på at lære at ”tracke” (det vil sige være opmærksom på skift fra øjeblik til øjeblik) vores indre tilstand samtidig med, at vi lytter til et traumatisk lag i en anden. Vi arbejder også med de verbale færdigheder, der kan være med til at skabe tryghed nok til, at en anden kan åbne op for udfordrende materiale i deres historie.

Vi vil udforske relationen til mor via navlestrengen.

Modul 3 Her begynder vi at se på mere komplekse overlevelsesstrategier og hvordan vi for at ”overleve” mange gange fra spalter dele af os selv og/eller skaber modstrategier for at få verden til at give mening. Her er det vigtigt at være nænsom, lyttende og kærligt nysgerrig, da det ofte er meget svært materiale og der ofte kan være modstand og/eller manglende erkendelse af, at vi rent faktisk forvrænger den måde, vi ser verden på.

Vi vil udforske de første to af de fire fødselsstadier.

Modul 4 Fokus på dette modul er, hvordan vi integrerer nye muligheder, som åbner sig -  i det vi kærligt, ikke dømmende, får mulighed for at se på, hvordan vi er blevet formet af tidlige oplevelser. Det er vigtigt at huske hinanden på, at selv om vi måske har haft traumatiske oplevelser, så har vi gjort det bedste, vi kunne og at selv den mest begrænsende overlevelsesstrategi er et udtryk for sundhed og et udtryk for, hvordan vi har forsøgt at passe på os selv og vores nære relationer, så godt vi kunne.

Vi vil udforske de sidste to fødselsstadier.

Imellem modulerne skal du påregne at bruge tid til at reflektere, måske snakke med din forældre og andre familiemedlemmer (hvis dette er muligt) og som nævnt modtage behandling og/eller terapi i det omfang, der er behov for i din proces. Du vil også blive sat sammen med en fra gruppen, som du skal tjekke ind med to gange imellem modulerne.

 


Pris:18600,- kr (DKK)
Depositum:2000,- kr (DKK)
Tider:Modul 1: 26.- 28. september 2025 Modul 2: 14.- 16. november 2025 Modul 3: 16.- 18. januar 2026 Modul 4: 20.- 22. marts 2026
Underviser:Nicolaj Jespersen
Sted:Kilden, Poppelstykket 8G, 2450 Kbh. SV.

Modulerne ligger fra fredag til søndag.

Fredag kl 9:00-18:00. Lørdag kl 9:00-18:00 (men hold aftenen åben. Vi arbejder måske helt frem til kl 20:00, hvis der er behov). Søndag kl 9:00-16:00.

Det er vigtigt, at du ikke planlægger andet i disse weekender og informerer dine nærmeste om, at du ikke er tilgængelig.

OBS når depositum er betalt, er din tilmelding bindende. Der kan aftales betaling i max 4 rater efter depositum er betalt.

Kurset gennemføres ved min. 10 tilmeldte deltagere senest 5 uger før og der et max. på 16 deltagere. Så tilmeld dig i god tid.

Alle priser er i DKK (danske kroner). Der kan betales med Dankort og Visa.Copyright ©2011-2015 Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, Mennesker | Sundhed | Helhed, Klostervænget 8, 6900 Skjern
info@kstinstituttet.dk · CVR-nr. 32033032