Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Kursustilmelding

Temadage

Temadag - om diafragma

Temadag om hvordan tilstanden i Diafragma påvirker os

 

Kurset er på 8,5 lektion/1 dag.

Gennemføres ved min. 10 tilmeldte, senest 5 uger før kursusstart. Så tilmeld dig i god tid.

Forudsætning for deltagelse: åben for alle med praktisk erfaring i KST og kropsterapi. Kurset er både med teori og hands-on.

Denne temadag undervises af osteopat, Jonas Smith.

Tilstanden i vores diafragma kan sige meget om vejrtrækningen og det autonome nervesystem. Her har vi en direkte indgang til det autonome nervesystem og dermed en indikator om hele kroppens tilstand. Dette betyder også, at vi ved at arbejde med diafragma kan påvirke og forbedre hele kroppens tilstand.


En nedsat vejrtrækning kan, udover ubalance i nervesystemet, give symptomer som ryg/nakkesmerter, fordøjelsesproblemer, åreknuder, cellulite, nedsat blod/lymfe-flow, angst og panikanfald.


Når vejrtrækningen ikke er optimal trækkes vejret mere i øvre bryst og andre muskler aktiveres for at hjælpe diafragma. Det er de intercostale muskler og accessoriske muskler, som normalt træder til, når der er brug for mere ilt. Hvis dette bliver en mere kronisk tilstand ved det normale åndedræt, så nedsættes bevægelsen i diafragma og hjælpemusklerne kan blive spændte og give symptomer som hovedpiner, nakkesmerter og nerveirritation/føleforstyrrelser i armene.
Spændinger i diafragma, som følge af nedsat bevægelse, kan give restriktioner i midt-ryg og ribben, hvor der er mange fascia/ligament-forbindelser. Vores diafragma er med til at stabilisere vores core og stabilisere og støtte rygsøjlen ved bevægelse.


Vejrtrækning i øvre bryst kan også skabe hyperventilation, som kan generere øget CO2 og dermed skabe biokemiske forandringer i blodet, som kan påvirke blodforsyningen til hjernen.
Når diafragma får mulighed for at bevæge sig bedre, så kan dette hjælpe blod/lymfe-flowet og dermed hjælpe det kardiovaskulære system til at forsyne benene og dermed forebygge åreknude og cellulite.


Jonas er uddannet osteopat fra European School of Osteopathy og har en lang erfaring med at kombinere behandling og træning. Læs evt. mere om Jonas her jonas-smith.dk


RAB-point/gælder som komplementærkursus-timer

 

Pris:1975,- kr (DKK)
Tider:D. 28. sept. 2022
Mødetid: kl. 9.00-17.00
Underviser:Jonas Smith
Sted:Bomuldsgade 4, 1.t.v., 2500 Valby   (se på kort)

Gennemføres ved min. 10 tilmeldte, senest 5 uger før kursusstart. Så tilmeld dig i god tid.

Incl. formiddags- og eftermiddagskaffe m/ brød og snacks.

Alle priser er i DKK (danske kroner). Der kan betales med Dankort,Visa, Visa Electron, VPay, American Express, Mastercard, Maestro, JCB m.fl.

 


Copyright ©2011-2015 Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, Klostervænget 8, 6900 Skjern
info@kstinstituttet.dk · CVR-nr. 33695187